Бившият руски президент Дмитрий Медведев осъди обещанието на НАТО за евентуално членство на Украйна и

...
Бившият руски президент Дмитрий Медведев осъди обещанието на НАТО за евентуално членство на Украйна и
Коментари Харесай

Медведев: Русия ще направи всичко за изчезването на Украйна и НАТО

Бившият съветски президент Дмитрий Медведев осъди обещанието на НАТО за вероятно участие на Украйна и съобщи, че Русия би трябвало да работи за „ изгубването “ както на Украйна, по този начин и на Алианса, оповестява „ Ройтерс “.

В обществените мрежи той разгласява откъс на британски език от декларацията на НАТО от срещата на върха във Вашингтон тази седмица: „ Ще продължим да поддържаме Украйна по нейния необратим път към цялостна евроатлантическа интеграция, включително участие в НАТО “.

В обявата си Медведев продължава на съветски: „ Изводът е явен. Трябва да създадем всичко, тъй че „ необратимият път “ на Украйна към НАТО да приключи или с изгубването на Украйна, или с изгубването на НАТО. Или още по-добре – с изгубването и на двете “.

По време на президентството си в интервала 2008-2012 година Медведев беше считан за прозападен реформатор. От началото на войната в Украйна – наричана от Москва „ специфична военна интервенция “ – обаче той се трансформира в ястреб.

Медведев неведнъж е предупреждавал Съединени американски щати и техните съдружници, че тяхното въоръжаване на Киев може да докара до „ нуклеарен апокалипсис “.

 

Всяко вероятно решение за потреблението на съветско нуклеарно оръжие ще бъде на президента Владимир Путин. Дипломати обаче показват, че възгледите на Медведев, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, дават индикация за ястребовото мислене на върха на Кремъл, представящо войната като екзистенциална битка със Запада.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР